Vår story - en dansk yrkespilot som blev svensk barista

Kenneth Riis, tidigare sjöofficer, helikopterpilot och yrkespilot med smak för gott kaffe serverades Espresso FAT, en 100% arabica-böna och föll direkt för detta kaffe.

När dottern en dag kom hem och berättade om långa köer vid cafeet, blev tanken till Express Kaffe väckt. Dansk/svensken och hans finska fru tvekade inte och satte i gång med en liten kaffemoppe,

Inga komplicerade och långa menyer, utan kaffe precis som kunden vill ha det.  Kenneth's favorit blev också favoriten hos kunderna - Cappuccino gjort på Espresso FAT. En ren espresso, amerikano eller caffe latte blir lika god för dem som vill ha mer eller mindre mjölk, eller kanske ingen mjölk överhuvudet taget.

Förutom kaffe kom också varm choklad, chai latte och te på menyn då vi vet att inte alla tycker om kaffe.

I dag har vi fortfarande en enkel meny och vi lyssnar alltid på våra kunder om hur menyn ska anpassas, som till exempel is-kaffe, glass och olika tilltugg.

Dansken som blev svensk hade hört om möjligheten att få sälja dryck från mobil enhet i Malmö och tog Malmö stad på orden, och tills vidare finns det tillstånd för 14 olika platser i Malmö och Express Kaffe uppdaterar dagligen var vi finns. 

Många frågade om dansken, numera svensken, hade tänkt att stå ute hela vintern och svaret blev ja. Men kunderna föredrog inomhus servering och nya vägar hittades med mässor och events för företag när kylan drog in över Skåne.

Nytt är att Express Kaffe kommer att erbjuda licenstagare att bli egna företagare och sprida doften av Världens bästa kaffe.